Ren Aroniajuice egner seg så vel kald som varm. Til
frokost om morgenen, til tørstedrikk eller som varm toddi etter en god
skitur!
Vår Aroniajuice kan utmerket godt
tilsettes sukker. Ved en sukkertilsetning på 150g til en liter saft blir det
en god tørsteslukker hvis du synes originalen er litt sur.
Ved å tilsette 300g sukker til en liter saft for
deretter å koke dette inn, får du en utmerket sirup/saus som egner seg svært
godt som tilbehør til en dessert. Du får ikke bare et smakfullt produkt, men
også en dyp rød, lekker pynt.
Aroniasyltetøy
500 g aroniabær
2 dl vann
1 bit kanel
4,5 dl sukker
2 ts pektinpulver (certo)
1/2 ts sitronsyre
1 ts vaniljesukker
0,5 dl konjakk
1/2 ts natriumbensoat
Skyll bærene og legg dem i en gryte sammen med vann og kanelstang. La
bærene koke på svak varme i 20 min. Tilsett så sukkeret litt om gangen.
Rør ut pektinpulveret og sitronsyren i litt av syltetøyet og bland det
i. La syltetøyet koke i 3-5 min. Fjern skum.
Ta gryten av platen og ta opp kanelstangen. Rør i vaniljesukker og
konjakk. Tilsett også natriumbensoat, først utrørt i litt av syltetøyet
før det blandes med resten.
Hell syltetøyet på varme glass og dekk overflaten med smeltet parafin.
Sett på lokk.
Som hyggedrikk for voksne har vi en annen variant:
eller:
1 del vodka
1 del vodka
1 del tonic water
1 del Aronia juice
1 del Aronia juice
1 del Grapefrukt/Appelsin juice
Serveres med isbiter
Serveres med isbiter